Nieuwjaarsduik

‘Alles klopte, een goede start voor het hele jaar en het verbindt echt!’
Jolanda Mos en Jennifer Bosveld – contractmanagers inhuur communicatiecapaciteit –

Dienst Publiek en Communicatie
Ministerie van Algemene Zaken

Vraag

Wij willen graag een memorabel moment creëren waarbij we de samenwerking tussen ‘concurrenten’ markeren in onze groep van externe communicatie strategen en woordvoerders. De bijeenkomst moet het doel hebben dat men zich met elkaar verbonden voelt – meer als concullega’s – waardoor de toegankelijkheid naar elkaar wordt heropend en onderlinge relatie vergroot.

Concept

Het idee is om met het thema voornemen te werken. Dus geen einde jaarbijeenkomst maar een bijeenkomst aan het begin van het nieuwe jaar. Voornemen is een thema dat draait om reflectie en verlangens. Reflectie vraagt om rust en bezinning, en daarmee ga je naar binnen terwijl verlangens kunnen gaan over levendigheid, een extraverte energie waar je blij en sprankelend van wordt.
Dit zijn de ingrediënten voor het verdiepende programma. Persoonlijk en met het hart verbonden.

Uitwerking

Op een inspirerende locatie – de bodem van het voormalig zwembad De Regentes in Den Haag – zal de Nieuwjaarsduik plaatsvinden. Een bijeenkomst waar ieder rond het thema ‘voornemen’ zijn eigen voornemen en dat van anderen verkent.|
De start begint thuis: gasten schrijven op badmuts die met de uitnodiging mee komt hun voornemen op. De bijeenkomst begint met een ‘fotoshooter’: elke gast krijgt een warm welkom van de gastvrouw, gaan met badmuts en voornemen op de foto en krijgen een passende shooter.
Vervolgens delen de gasten zich in groepen op rond een thema bijvoorbeeld vrije tijd, spiritualiteit of ontwikkelen, dat past bij hun voornemen. Ze verdiepen hun voornemen samen en laten zich hierbij inspireren door context en bijzondere borrelhapjes.
Dan gaan de gasten op stap om een eerste stap te zetten richting het realiseren van hun voornemen.Hiermee wordt er breder kennis gemaakt en een feestelijke ‘datingborrel’ wordt als kennismakend versterkend instrument ingezet: iedereen heeft iemand kunnen vinden en een afspraak gemaakt in de toekomst om nog eens rustig verder te praten over elkaars voornemen.
De afsluiting is een ontspannende en speelse quiz waarin we de badmutsen gebruiken om de kennis over elkaar te toetsen en een prijs met een knipoog naar het winnende team.